/, Uutiset/Uskontojen ytimessä yhdessä elämisen taito – Uskontojen rauhankävelyt YK:n päivänä eri puolilla Suomea

Uskontojen ytimessä yhdessä elämisen taito – Uskontojen rauhankävelyt YK:n päivänä eri puolilla Suomea

Tervetuloa kävelemään rauhan puolesta 24.10.2024 klo 17 alkaen! Vuosittaisista uskontojen rauhankävelyistä on muodostunut hieno perinne YK:n päivälle. Tänä vuonna tapahtuma toteutetaan samanaikaisesti Turussa, Tampereella, Joensuussa, Jyväskylässä ja Oulussa. Helsingissä järjestetään rauhankonsertti. 

Uskontojen yhteinen rauhankävely on merkki ystävyydestä ja halusta edistää rauhaa Suomessa ja maailmassa sotien ja polarisaation keskellä. Erilaiset uskonnolliset yhteisöt voivat elää sovinnossa rinnakkain ja luoda turvallisuutta yhteiskuntaamme.

Tämän vuoden teemana on yhdessä elämisen taito. Rauhanomaisen rinnakkaiselon saavuttaminen vaatii jatkuvaa työtä ja sitoutumista yhteisen ymmärryksen löytämiseksi. Yhdessä eläminen edellyttää kunnioitusta, kuuntelemisen taitoa ja halua rakentaa siltoja erilaisten ihmisten välille. 

Uskonnot korostavat myötätunnon merkitystä. Rauhankävelyt tarjoavat mahdollisuuden kohdata toisemme ihmisinä, oppia toisiltamme ja edistää uskontojen välistä dialogia. Jokainen voi opetella yhdessä elämistä ja kehittää taitoa rauhanomaiseen rinnakkaiseloon.  

Kaikki uskontojen ja katsomusten edustajat sekä uskonnottomat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Kaupunkikohtaiset tiedot:

Rauhankävely Turussa: 

Kävely alkaa Puolalanpuistosta klo 17. Kävelyreitti kulkee keskusta-alueelle päätyen lopulta Turun tuomiokirkolle. Kävelyn päätteeksi tarjolla kahvia ja pullaa Domcaféssa.

Rauhankävely Oulussa:

Oulussa rauhankävely lähtee Toripolliisilta klo 17 ja kävelemme Rotuaarin kautta kulttuurikeskus Valveeseen. Siellä pidetään kahvila-ravintola Paljetissa tee- tai kahvikupposten äärellä yhteistilaisuus, jossa eri uskontojen edustajat tuovat kulttuuriin ja taiteeseen liittyvällä tavalla tervehdyksensä Yhdessä elämisen taito-aiheeseen liittyen. Oulun kaupunginjohtaja Ari Alatossava lausuu myös tervehdyksensä.

Rauhankävely ja -seminaari Tampereella:

Rauhankulkue lähtee klo 17 Sorin aukiolta
Esteetön kävelyreitti: Sorin aukio ortodoksen kirkon edusta, siitä seuraava pätkä Hatanpään valtatie – Hämeenkatu – Hallituskatu – kokouskeskus Puistotorni osoitteessa Hämeenpuisto 28. Esteetön sisäänkäynti Hallituskatu 19 puolelta.
Rauhanseminaari kokouskeskus Puistotornissa kulkueen saavuttua paikalle.
Tilaisuudessa noudatetaan kaupungin turvallisemman tilan periaatteita: https://www.tampere.fi/…/turvallisemman-tilan-periaatteet
Keskustelussa mukana:
Imaami, tuntiopettaja Nevzat Alguvercin, Tampereen Islamin yhdyskunta
Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo, Suomen evankelis-luterilainen kirkko
Isä Tuomas Kallonen, Tampereen ortodoksinen seurakunta
Vanhin Zsolt Brändh, Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko
Michelle Francett-Hermes, Suomen Bahá’í-yhteisö
Miikka Hietanen (Mohan Das), Vaishnava Hindu
Loppuyhteenveto: Opetusjohtaja Ulla Ojalammi
Paikan päälle seminaariin mahtuu 150 osallistujaa: ilmoittaudu tästä paikan päälle ja etäosallistumiseen: https://elomake.tampere.fi/lomakkeet/30036/lomake.html

Rauhankävely Jyväskylässä:

17.00 Kauppakatu, Kompassi – lyhyitä puheita Yhdessä elämisen taidosta 

17.45 Kulkue lähtee liikkeelle, Kauppakatu – Seminaarinkatu – Villa Rana

Klo 18 Kokoontuminen Kulttuuritalo Villa Ranassa, Ravintola Villa Ranassa kahvittelua omakustanteisesti

Klo 18.40 siirtyminen elokuvateatteriin Kino Auroraan ja orientaatio elokuvaan ja päivän teemaan

Klo 19.00–21.00 Elokuva Sodan ja rauhan lapset (65 min.)

Rauhankävely Joensuussa: 

Reitti Joensuussa: Lähtö klo 17 Pyhän Nikolaoksen kirkolta (Kirkkokatu 32). Kävelemme Kirkkokatua pitkin Joensuun luterilaiselle kirkolle (Papinkatu 1b) ja sieltä Kauppakatua pitkin torille. Kirkoilla ja torilla kuullaan puheenvuoroja rauhasta sekä eri uskontojen pyhiä tekstejä.
Torilla on tarjolla kasviskeittoa soppatykistä ja kahvit Kohtaamisen kahvilassa. Mukaan voi liittyä vapaasti myös matkan varrelta. Tapahtuma on maksuton.
2024-10-16T09:32:43+03:00